Gregor Ocvrik i Milan Golubović (©Starsport)
Gregor Ocvrik i Milan Golubović (©Starsport)

Voša i Dinamo u finalu: Novosađani demonstrirali silu u Kragujevcu, Pančevci slomili crno-bele u finišu

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.23. | 20:46

Polufinale Kupa Srbije: Lale dobile Radnički u gostima sa 31:19, dok su žuto-crni na svom terenu pobedili Partizan sa 32:26

Šampion Srbije Vojvodina i pančevački Dinamo igraće u finalu Kupa Srbije za muškarce. Lale su opravdale ulogu favorita u Krragujevcu, lako dobili Radnički sa 31:19 (14:7), dok je više uzbuđenje bilo u gradu u Banatu, a na kraju tim Dragana Markovića uspeo je da eliminiše Partizan – 32:26 i zakaže borbu za trofej sa devetostrukim uzastopnim prvakom Srbije.

Četa Borisa Rojevića ove godine demonstrira silu, gazi sve rivale, a snagu finalista EHF kupa osetio je i tim Žikice Milosavljevića koji nijednog trenutka nije uspeo da bude ravnopravan rival Novosađanima. Već posle prvih 30 minuta bilo je 14:7, a u nastavku su gosti samo otaljali posao. Bez najboljeg igrača Miloša Barudžića, Radnički je bio lak plen Vojvodine koja je prošle godine izgubila ovaj trofej, koji je završio u vitinama Metaloplastike u Šapcu.

Izabrane vesti

Marko Vasić, Mohamed Aziz Aidi i Baris Puhovski sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Voše, dok je Gregor Ocvirk postigao četiri gola. Kod domaćina četiri pogotka dao je Dušan Kasalović.

Očekivano, više uzbuđenja bilo je u Pančevu. Silno motivisani Dinamo revanširao se za poraz Partizanu pre pet dana na Banjici (27:34). Pred svojim navijačima je u finišu slomio crno-bele. Od početka meča je domaćin vodio, ali su gosti iz Beograda disali za vratom do sredine drugog poluvremena.

Imao je kod rezultata 23:22 u 44. minutu, Uroš Kojadinović sedmerac, ali je pogodio stativu. U finišu furiozna igra Pančevaca. Sjajan je tokom svih 60 minuta bio Stefan Sunajko koji je golovima iz kontri i levog krila lako pronalazio put do mreže Andreja Trnavca. Odličan je na crti bio i Uroš Pavlović, u poslednjih desetak minuta je na golu sjajan bio Obrad Ivezić, pa je na kraju domaćin ubedljivo slavio i izazivaće ove godine fantastičnu Vojvodinu.

Partizan je bio silno oslabljen na ovom meču. Bombarder crno-belih Stefan Petrić nije mogao da igra. Vratio se u sredu mladi levi bek posle nekoliko mečeva pauze, ali se upravo protiv Pančevaca na Banjici opet povredio. Falili su njegovo pogoci sa devet metara. Kapiten Nikola Zečević je igrao prinudno na leom beku, na srednjem je organizovao igru Veljko Popović, ali smanjena rotacija na spoljnim linijama bila je ključna.

Stefan Sunajko i Uroš Pavlović su postigli po 10 golova u pobedničkom timu, dok je Danilo Radović pogodio četiri puta. Kod Partizana, Uroš Kojadinović je osam puta zatresao mrežu Pančevaca, od toga šest sa sedam metara, a Veljko Popović i Ivan Mićić po četiri.

KUP SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Nedelja

Dinamo Pančevo – Partizan 32:26 (16:13)

Radnički Kragujevac – Vojvodina 19:31 (7:14)


tagovi

RK VojvodinaRK Dinamo PančevoKup Srbije u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara